CRNOGORSKI TELEKOM - LIDER U OBLASTI TELEKOMUNIKACIJA PODRŽAO PROJEKAT „100 NAJVEĆIH" - 100 najvećih u Crnoj Gori

Projekat ,,100 najvećih u Crnoj Gori” koji se realizuje kroz partnerstvo BI Consultinga, Ministarstva finansija i Ministarstva ekonomije i uz pokroviteljstvo Societe Generale banke Montenegro, podrazumijeva i analizu i objavu podataka o poslovanju crnogorskih preduzeća.

Analizirajući poslovanje u 2016. godini, BI Consulting je izašao sa podacima da Crnogorski Telekom zauzima prvo mjesto u djelatnosti „Telekomunikacije“, dok je u okviru velikih kompanija zauzeo četvrto mjesto po dobiti, šesto po prihodima i dvanaesto po broju zaposlenih. Ovakvi podaci govore i o istaknutoj ulozi Crnogorskog Telekoma u razvoju crnogorske ekonomije i društva uopše, ne samo u postavljanju standarda u oblasti telekomunikacija, digitalizaciji i društveno odgovornom poslovanju, već i po značajnim ulaganjima u infrastrukturu.

 Podsjetimo da će nakon predaje poslovnih knjiga za 2017. godinu, crnogorske kompanije koje zadovoljavaju kriterijume biti rangirane po prihodima, dobiti i broju zaposlenih i to u okviru mikro, malih, srednjih i velikih preduzeća. Pored navedenih rangiranja, u okviru projekta će se rangirati i nagraditi i najveće kompanije u zavisnosti od djelatnosti i to po prihodu, ukupno 12 djelatnosti, a biće dodijeljena i posebna nagrada za kompaniju koja u posljednje tri godine bilježi konstantan rast po broju zaposlenih, ukupnom prihodu i neto dobiti. Sve informacije o projektu dostupne su na zvaničnom sajtu projekta: www.100najvecih.me