CRNOGORSKI TELEKOM EKSKLUZIVNI PARTNER PROJEKTA „100 NAJVEĆIH U CRNOJ GORI 2019“ - 100 najvećih u Crnoj Gori

Crnogorski Telekom, prvorangirana kompanija u oblasti „Telekomunikacije“ u prošlogodišnjem izboru ,,100 najvećih u Crnoj Gori“ i ove godine je ekskluzivni partner projekta.  

Projekat ,,100 najvećih u Crnoj Gori” realizuje se u saradnji sa Ministarstvom finansija, Ministarstvom ekonomije, uz podršku Privredne komore i uz pokroviteljstvo Societe Generale banke Montenegro. Na osnovu jasnih i javno dostupnih kriterijuma vrši se rangiranje najuspješnijih crnogorskih preduzeća koja se objavljuju u publikaciji ,,Poslovne novine-100 najvećih u Crnoj Gori“ u maju.

,,U rangiranjima koje je BI Consulting izvršio za potrebe projekta ,,100 najvećih u Crnoj Gori 2018“ Crnogorski Telekom je zauzeo prvo mjesto u oblasti „Telekomunikacije“. Pored ovog prestižnog rezultata, ova kompanija je u okviru velikih preduzeća zauzela osmo mjesto po prihodu, osmo mjesto po dobiti, dok je po broju zaposlenih na šesnaestom mjestu. Kao tehnološki lider, Crnogorski Telekom pomaže rast i razvoj crnogorske privrede, te odluka da i ove godine podrži projekat u svojstvu ekskluzivnog partera nije iznenadila“, saopštavaju organizatori.

Iz Telekoma poručuju da su prepoznali vrijednosti koje projekat promoviše, te da kroz njihovu afirmaciju podstiču razvoj crnogorskog poslovnog ambijenta i privrede.

„Raduje nas što smo i ove godine ekskluzivni partneri projekta ,,100 najvećih u Crnoj Gori” jer je akcenat projekta na afirmaciji kvaliteta i uspješnog i transparentnog poslovanja. Crnogorski Telekom, kao dio Deutsche Telekom grupe, privatnom i javnom sektoru u Crnoj Gori pruža najnaprednije usluge najvećeg kvaliteta, kao i pametna rješenja i ekspertizu u njihovoj implementaciji. Kao tehnološki lider i pouzdan partner pomažemo crnogorskom kako javnom tako i biznis sektoru, da iskoriste sve mogućnosti koje donosi digitalizacija i na taj način unaprijede svoje poslovanje i rad sa građanima. Vjerujemo da ovakvi projekti dodatno doprinose povezivanju crnogorskih kompanija i dijeljenju iskustava, što ih čini najuspješnijim u zemlji“, kazao je Predrag Perković, direktor Sektora za poslovne korisnike Crnogorskog Telekoma. Organizatori projekta podsjećaju da će nakon predaje poslovnih knjiga za 2018. godinu, crnogorske kompanije koje zadovoljavaju kriterijume biti rangirane po prihodima, dobiti i broju zaposlenih, i to u okviru mikro, malih, srednjih i velikih preduzeća. Pored navedenih rangiranja, u okviru projekta će se rangirati i nagraditi po prihodu i najveće kompanije u zavisnosti od djelatnosti, ukupno 12 djelatnosti, a biće dodijeljena i posebna nagrada za kompaniju koja u posljednje tri godine bilježi konstantan rast po broju zaposlenih, ukupnom prihodu i neto dobiti.