Počinje projekat 100 najvećih u Crnoj Gori 2022 - 100 najvećih u Crnoj Gori

Projekat „100 najvećih u Crnoj Gori“ opravdao je postojanje, a motivacija da se nađu na listama crnogorskih 100 najvećih važan je faktor domaćim privrednim subjektima da posluju u legalnim okvirima i uz poštovanje poslovne etike.

To je saopšteno na konferenciji za medije na kojoj je objavljen početak projekta „100 najvećih u Crnoj Gori 2022“. Projekat, koji se realizuje već petu godinu, uz podršku Privredne komore Crne, inicirao je BI Consulting, kao vodeća agencija u oblasti pružanja poslovnih i bonitetnih informacija u Crnoj Gori, a  realizuje ga zajedno sa agencijom za kreativne komunikacije BI Communication.

Osnivač BI Consultinga, provajdera poslovnih informacija i suorganozatora projekta, Ratko Nikolić, rekao je da je pet godina projekta pravo vrijeme za kratku rekapitulaciju postignutog.


Ratko Nikolić, BI Consulting, izvršni direktor

„Kada se osvrnem gdje smo bili kada smo počeli, a gdje smo sada, pa još tome dodamo izazove sa kojima učimo da živimo i poslujemo, a koji su ostavili trajni trag na sve ekonomije svijeta, pa i našu, moram konstatovati da je naš projekat opravdao svoje postojanje. Cijenim da je motivacija da se nađu u listama crnogorskih 100 najvećih bila važan faktor domaćim privrednim subjektima da posluju u legalnim okvirima i uz poštovanje poslovne etike. Ako je tako, naša početna misija je ispunjena“, poruka je Nikolića.

Predsjednica Privredne komore Crne Gore, Nina Drakić, rekla je da ovogodišnji projekat „100 najvećih“ vidi ne samo kao konačno priznanje privrednim subjektima koji zasluženo i na osnovu mjerljivih kriterijuma zadobiju prestižno mjesto u ovom projektu, već više od toga.


Nina Drakić, PKCG, predsjednica

„Ovu i slične inicijative u Komori posmatramo kao još jedan i neophodan podsticaj svakom preduzeću i pojedincu preduzetniku, da se njegov rad i rezultat prepozna u okvirima njegove branše i njegove ekonomske realnosti. Takva prepoznavanja i priznanja po pravilu su najdraža i najpravednija – jer dolaze iz vlastite poslovne porodice“, rekla je Drakić.

Izvršna direktorica M-tela, Tatjana Mandić, naglasila je da je ova 15-ta godina poslovanja MTEL-a na crnogorskom tržištu i da će biti puna iznenađenja za korisnike, a i da je u toj kompaniji dočekuju kao lider na tržištu kako u mobilnoj telefoniji, tako i u televiziji.

„Takođe želim da istaknem da je ove godine kompanija MTEL ekskluzivni partner projekta „100 najvećih“. Velika je čast i privilegija što nosimo žig „100 najvećih“ i posebno zadovoljstvo da budemo u društvu najuspješnijih u Crnoj Gori”, rekla je Mandić.


Tatjana Mandić, Mtel, izvršna direktorica

Kompanija MTEL je prošle godine dobila prestižno priznanje „100 najvećih“ zauzevši prvo mjesto u oblasti telekomunikacija.

“Biti lider u segmentu telekomunikacija, reprezentuje uspješnu strategiju razvoja kompanije MTEL, kao i stalna ulaganja u infrastrukturu, svakodnevnu posvećenost korisnicima i neprekidan razvoj novih servisa. Sam izbor Mtel-a kao najuspješnijeg telekomunikacionog operatora na tržištu, od stane ovog projekta, svjedoči o našim zalaganjima i doprinosu razvoju privrede i društva Crne Gore, stoga ne iznenađuje odluka da naša kompanija, ove godine podrži projekat „100 najvećih“ u svojstvu ekskluzivnog partnera”, kazala je Mandić.