Živjeti za naprijed umiju samo izuzetni - 100 najvećih u Crnoj Gori

Zdravo se raste samo na temeljima odnosa uzajamnog uvažavanja, a izuzetni uvijek idu naprijed zahvaljujući posvećenom radu i postignutim rezultatima, poruke je sa svečanosti povodom dodjele priznanja u okviru projekta 100 NAJVEĆIH u Crnoj Gori 2022, kroz koji su sumirani rezultati rangiranja najuspješnijih crnogorskih preduzeća u 25 kategorija.

Direktorica projekta 100 najvećih u Crnoj Gori Ljiljana Burzan Nikolić, rekla je da se zdravo raste samo na temeljima odnosa uzajamnog uvažavanja unutra i spolja, a da je projekat održan i u vremenima kada to nije bilo jednostavno, jer kontinuitet je važan.

“Baš kao što je važna i podrška onih koji su bili sa nama ovih pet godina, vjerujući da je ono što radimo, a iznad svega, način na koji radimo, vrijedan i postojanja i podrške. Živimo prvu godinu djelimičnog oporavka od krize izazvane pandemijom. Vidamo rane, pravimo male i velike planove. Uprkos brojnim izazovima s kojima se suočavamo, ali i onima koje nastaju usljed nove krize koja nas direktno dotiče, idemo naprijed. Živjeti za naprijed je cijeli jedan koncept”, poručila je Burzan Nikolić.

A živjeti za naprijed umiju, kako je dodala, samo izuzetni.

“Izuzetni – zahvaljujući svom radu i postignutim rezultatima. Izuzuetno je i naše zadovoljstvo da već pet godina uspjehe izuzetnih bilježimo, proslavljamo i promovišemo na pravi način. Vjerujem u snagu dobrih poruka. Vjerujem u moć ispravnih postupaka. Vjerujem da rastemo u bolje. Vjerujem u naprijed”, riječi su Burzan Nikolić.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, u video poruci, pozdravio je sve privrednike, poželio im puno uspjeha u daljem radu i poručio da je siguran da će im to što su dio ekipe 100 NAJVEĆIH biti motiv da u narednom periodu budu još bolji i uspješniji i da će doprinijeti razvoju crnogorske ekonomije.

“Što se tiče BI Consultinga i publikacije to je jedna od najboljih stvari, koja se desila crnogorskoj ekonomiji i privredi, promociji privrede Crne Gore i uspješnih privrednika. Uvjeren sam i siguran da će Ratko Nikolić i njegov tim nastaviti sa promocijom uspješnih privrednika i privrednica Crne Gore, što će biti itekako korisno za samu Crnu Goru i crnogorsku ekonomiju”, poručio je Đurović.

Izvršna direktorica Mtela, Tatjana Mandić, u ime ekskluzivnog partnera projekta, rekla je da ta kompanija drugu godinu za redom dobija priznanje kao prva po ostvarenim prihodima u oblasti telekomunikacija i da je čast biti u društvu najvećih.

“Kao iza svakoga velikog uspjeha, i iza našeg stoji veliki rad i upornost. Važno je da okupite dobar tim, da svi zajedno vjerujete u uspjeh i imate želju da ostvarite definisane ciljeve. Naš uspjeh leži u dobro postavljenoj, dobro vođenoj strategiji, kao i timskom, posvećenom i profesionalnom radu preko 500 zaposlenih. Na tome sam im svima jako zahvalna”, poručila je Mandić.

Istakla je da je Mtel prošlu godinu završio sa najvećim brojem korisnika kako mobilne telefonije, tako i kablovske televizije.

“Kompanija Mtel od samog početka svojim odnosnom prema zajednici pokazuje zašto je slogan Imate prijatelje ono po čemu nas građani prepoznaju i da je društveno odgovorno poslovanje jedno od strateških opredjeljenja”, kazala je Mandić.
Dodala je da ta kompanija pruža punu podršku Crnoj Gori na putu digitalne transformacije.

Priznanje u konkurenciji mikro preduzeća po broju zaposlenih dobio je ASP MONTENEGRO iz Podgorice, po prihodima UNITRUC – EXPORT iz Pljevalja, a po dobiti ROTO – TERM takođe iz Pljevalja.

U konkurenciji malih preduzeća na prvom mjestu po broju zaposlenih je preduzeće GUARDIAN WORLD iz Podgorice, po prihodima preduzeće CARLSBERG MONTENEGRO takođe iz Glavnog grada, a prvo mjesto po ostvarenoj neto dobiti preduzeće HEMOSAN iz Bara. Kada je riječ o srednjim preduzećima, po broju zaposlenih na prvom mjestu je ČISTOĆA, po dobiti ZETAGRADNJA, a po prihodu COINIS.

Među velikim preduzećima, priznanje po broju zaposlenih dobio je VOLI TRADE iz Podgorice, a najveće prihode i dobit ostvarila je ELEKTROPRIVREDA CRNE GORE AD NIKŠIĆ.

Po djelatnostima na prvom mjestu u djelatnosti Trgovina, i ove godine je kompanija VOLI TRADE, u djelatnosti Hotelijerstvo prvorangirana je kompanija HOTELS GROUP MONTENEGRO STARS Budva, u djelatnosti Upravljanje nekretninama DELTA M CG Podgorica.

U djelatnosti Revizija i računovodstvo na prvom mjestu je podgorički PRICEWATERHOUSECOOPERS, u djelatnosti Građevina BEMAX, u djelatnosti Hrana i piće MESO-PROMET iz Bijelog Polja, u djelatnosti Ostala proizvodnja i prerada RUDNIK UGLJA, u djelatnosti Telekomunikacije MTEL, u okviru IT djelatnosti COMTRADE DISTRIBUTION, u djelatnosti trgovine naftom i derivatima JUGOPETROL, u djelatnosti Farmacija GLOSARIJ i u djelatnosti Medicinskih usluga CODRA.

Priznanje za najveću rastuću kompaniju dobio je GLOSARIJ.

Nagrade su uručili predsjednica Privredne komore Crne Gore Nina Drakić, predsjednik Odbora direktora Investiciono razvojnog fonda Velizar Kaluđerović, izvršna direktorica Mtela Tatjana Mandić, sekretar Uniqa osiguranja Milivoje Popović i osnivač BI Consultinga Ratko Nikolić.