PANEL: „KAKO STIMULISATI DOMAĆE PROIZVODE I USLUGE, A NE NARUŠITI PREUZETE MEĐUNARODNE OBAVEZE“. - 100 najvećih u Crnoj Gori

U okviru projekta ,,100 najvećih u Crnoj Gori“ u Podgorici će ove sedmice biti organizovan panel „Kako stimulisati domaće proizvode i usluge, a ne narušiti preuzete međunarodne obaveze“.

Na panelu će biti razgovarano o konkurentnosti domaćih kompanija i njihovom pozicioniranju u odnosu na regionalne i globalne korporacije, mjerama podrške i podsticaja privredi, planovima u toj oblasti, akcijama koje nacionalne asocijacije privrednika organizuju, ali i o iskustvima domaćih proizvođača i njihovom viđenju tržišta.

Učesnici panela su državni sekretar u Ministarstvu finansija Crne Gore mr Nemanja Katnić, generalni direktor Direktorata za transformaciju i investicije u Ministarstvu ekonomije mr Radosav Baćko Babić, rukovoditeljka Sektora za istraživanja i analize Privredne komore Crne Gore Nina Drakić i suvlasnik mljekare „Lazine“ Milutin Đuranović.

Domaćin panela je Ratko Nikolić, osnivač BI Consultinga, vodećeg provajdera bonitetnih informacija.

Projekat „100 najvećih u Crnoj Gori” ima za cilj da doprinese razvoju i jačanju pozitivne poslovne klime, kroz promociju pozitivne poslovne prakse, najvećih i najuspješnijih kompanija i poslodavaca. Realizuje se uz podrškuprovajdera poslovnih informacija BI Consulting, u partnerstvu sa ministarstvima finansija i ekonomije i uz pokroviteljstvo Societe Generale banke Montenegro.

Pokrovitelj projekta je Societe Generale banka Montenegro, Ekskluzivni partner projekta je Crnogorski TelekomSpecijalni partneriprojekta su Delta Cityi Hilton Podgorica, Event partnerje Yellow event, a Partner Montefishi ArtemonSrebrni partnerisu:Lukoil, Securitas, Novi Volvox, Saga, Megapromet budvai Luka Bar. Prijatelji projektasu: Cerovo, Čikom, HR Partners, Navar Incorporated, Home Systems, D Photo Trade, 2BIi Merkator,dok je Tehnički partner Montimprex. Medijski partneri su bankar.me, DRS,Prva tvi Dan, a medijski prijatelji RTCG, Elamg, ekonomist.me, MinaiArhimed. Podatke za rangiranja obezbjeđuje BI Consulting, a organizator projekta je BI Communication.